درباب توسعه‌ی عضو بصری | یوسوهیرو یوتسوموتو

درباب توسعه‌ی عضو بصری | یوسوهیرو یوتسوموتو


می‌گویند مرد با آلت تناسلی‌اش می‌تواند بداند
که آیا بستنیِ روی زبان زن
مزه‌ی چای سبز و قارچ می‌دهد
یا انگور فرنگی سیاه.

اما در مورد دنیایی حرف می‌زنیم
که برای اولین‌بار
چشم به جهان گشوده است.
ما، هر دو
با عینک‌های آفتابی
روی عرشه کشتی
زیر آفتاب در انقلاب تابستانی نشسته‌ایم.

در بندرگاه، اسکلت یک کشتی
مثل فسیل یک دایناسور دراز کشیده است.
در کاریز درختی در هوا شناور است.
هربار به اشاره‌ی دستت به من توان دیدن دادی .
چقدر ترسناک است
وقتی که نور ناگهان نفوذ می‌کند
و چهره‌های بی‌شمار، خودشان را
از میان تاریکی نمایان می‌کنند.
ولی چطور اگر یکی از این چهره‌ها مال تو باشد؟
حالا، فقط چشم‌هایم بسته است
و به یاد می‌آورم آن روز را
در انتهای چندصد میلیون سال از تکامل،
رنگ پرتقالی لباس‌ات را
که موج می‌زد روی دوچرخه‌ای قدیمی.

از میان چاک آستینت
تلالپ پارچه سینه‌بندت را دیدم.
چه بسیار وابسته بود
به آن تک‌نقطه‌ی آبی رنگ!

درباره‌ی شعله ولپی

شعله ولپی، شاعر، هنرمند و مترجم ادبی در ایران به دنیا آمد. او در ترینیداد، انگلستان و ایالات متحده‌ی آمریکا زندگی کرده ‌است. شعله در حوزه‌های دانشگاهی متعددی در دانشگاه جورج واشینگتون، دانشگاه نورث‌وسترن و دانشگاه جان هاپکینز درس خوانده است. از او تا به امروز سه دفتر شعر، دو دفتر ترجمه، و سه آنتولوژی در آمده است. او همچنین یکی از نویسندگان Los Angeles Review of Booksاست. ویژه‌نامه‌ی ایرانش در Atlanta Review پرفروش‌ترین نسخه‌ی این مجله بود. شعرها، ترجمه‌ها، مقالات و یادداشت‌های او در مجلات ادبی، روزنامه‌ها و آنتولوژی‌های متعدد در سراسر جهان ظاهر شده‌اند و نیز به زبان‌های مختلف ترجمه گشته‌اند. شعر او، به عبارت «بنیاد شعر»، با موقعیت‌های پرخشونت خاورمیانه روبرو می‌شود و با این‌حال به شیوه‌ای بازیگوش و دلیر، نمی‌پذیرد که مرگ خود را چندان پرغرور بنمابد. جوایز هنری خانم ولپی شامل جایزه‌ی Midwest Book Prize در سال ۲۰۱۳ و جایزه Lois Roth Persian Translation Award از انجمن بین‌‌المللی جامعه ایران‌شناسی برای دفتر ترجمه شعرهای فروغ فرخزاد در سال ۲۰۱۰ و جوایز ادبی متعدد دیگری‌ست. او همچنین بارها کاندید جایزه‌ی ادبی پوشکارت بوده‌است. شعله ولپی در حال حاضر در لس آنجلس زندگی می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.